top of page
Groen gekleurde achtergrond
Hernieuwbare energie bij u thuis

Hernieuwbare energie bij u thuis

Elektrische auto oplaadstation
Groen gekleurde achtergrond

Een elektrische laadpaal in huis

Achter het stuur van een elektrische wagen? Dan zal u al gemerkt hebben dat de publieke oplaadpalen meer en meer bezet worden door andere elektrische auto’s. De oplossing: een slimme laadpaal bij u thuis. Zo kan u elke dag zonder zorgen de baan op met een volledig opgeladen batterij. 
U kunt KNX home control inzetten voor een efficiënt energiebeheer. Zo hebt u steeds een zicht op het verbruik van uw elektrische wagen.

Vrouw die in auto glimlacht

Lange laadtijden thuis vermijden

Een elektrische auto thuis opladen is niet altijd ideaal. Zo is vaak een te kleine netaansluiting voorzien en hebben verschillende grootverbruikers op hetzelfde moment vermogen nodig. Het resultaat: lange laadtijden. Daar kunt u wat aan doen. Dankzij een integratie van een Dynamic Load Management techniek (DLM) wordt elektrisch laden met een kleine netaansluiting thuis wel ideaal. Samen met een slimme meter en DLM in uw KNX-installatie wordt de beschikbare stroom gelijkmatig verdeeld en wordt hoge piekbelasting vermeden.

Zonnepaneel Thuis
Groen gekleurde achtergrond

Zonnepanelen

Ook hier komt domotica om de hoek kijken met slimme oplossingen. Zo kunt u het rendement van uw zonnepanelen perfect opvolgen met KNX, efficiënt met energie opspringen en meer halen uit uw zonnepanelen zodat u bespaart op uw energiefactuur. Opgewekte stroom van zonnepanelen kunt u monitoren en aansturen om uw elektrische auto op laden bij een laag verbruik. 

Handen wassen

Energieverbruik afstemmen op uw zonnepanelen

Dankzij de nieuwe digitale meter is het voordelig om de energie die uw zonnepanelen opwekt direct te consumeren. Met het KNX Energiemanagement Systeem verbruiken bepaalde elektrische toestellen automatisch meer elektriciteit van zodra uw zonnepanelen veel energie opwekken. Door energie te verbruiken wanneer de zon schijnt, doet u minder vaak beroep op het bestaande elektriciteitsnet. Zo moet u daar minder bijdragen voor betalen. Een (warmtepomp)boiler kan dan bijvoorbeeld op een zonnige dag al sanitair water opwarmen, zodat dat ’s avonds of ’s nachts niet meer hoeft te gebeuren met dure elektriciteit van het net. Een slimme energiebesparing!

Zonnepanelen

du-nord.be helpt u energie te besparen en alles uit uw hernieuwbare energie te halen met slimme domotica-oplossingen. Vraag meteen een offerte aan!

bottom of page